سلام پارسا جان،
چون سکوت کرکنندهای فروم رو فرا گرفت بعد از پست شما،
چند روز پیش بعد از ماجرای اعلام حذف عمومی شما، من با تیم مدیریتی تماس گرفتم و ازشون در مورد امکان تموم کردن سرور و ایجاد یک سرور جدید پرسیدم که حداقل همه بتونند بیان. دقیقا هم با شما یکی بود [و هست] نظرم: این سرور اتلاف وقته. حتی میتونید ببینید که اکانت Spartan بدون اعلام عمومی رو حذف بود و فقط رودرواسیِ شدید داشتنِ من با عزیزانی که ازم خواستن در خدمتشون بمونم ما رو اینجا نگه داشت. خلاصه طی تماس من با تیم مدیریت، دوستان اعلام کردند که نیمهکاره رها کردن سرور به لحاظ فنی ممکن نیست، و نهایت میشه سرعتش رو بالا برد که زودتر تموم شه.
منم به شخصه ترجیحم به ادامه ندادن به بازی هست. یعنی حجم عجیبی از حوصلهم سر رفته که تو کل دوران بازیم بیسابقه بوده واقعا. فکر میکنم منطقی باشه از مدیریت سایت درخواست کنیم هر جوری میشه sanity هممون رو نجات بده و سرور رو زودتر تموم کنه. به هر نحوی که به لحاظ فنی براش مقدوره!
فقط چندتا نکته هست که به نظرم باید دستهجمعی بهشون فکر کنیم:
1: سرور بعدی، تیمهایی که الآن هستند، کامل برمیگردند یا خیر؟ اگه قراره از همین جمع محدود یه سری بگن "اووون همه وقت گذاشتیم واسه بازی، تهش نصفهنیمه تموم شد، ما دیگه نیستیم" که باز همین آش و همین کاسه میشه. حتی اگه یه سری دیگه بیان.
2: سرور بعدی، تیمهایی که الآن نیستند، کامل تشریف میارن یا خیر؟ اگه قراره همون دلایلی که مثلا تیم شمال شرق رو کامل به این سرور نیاورد، همچنان پا بر جا باشه، که خب باز همین آش و همین کاسه میشه.
3: قراره این سرور واقعا تموم بشه و یه جدیدش رو بازی کنیم، یا قراره هماهنگیها و جبههگیریها و روابطِ میانِ اتحادهای این سرور رو حفظ کنیم و صرفا ببریم یک سرور دیگه؟
4: مشکلمون با این سرور، خداوکیلی، 3 ربعی بودن بازی هست، یا خودمون (خودتون؟ خودشون؟ خود ایشان؟) هم از منبع نامحدود و گلد نسبتا نامحدود و باتی که به جامون بازی میکنه و اون «یکنواختی» هست که خسته شدیم؟
به یه دوست عزیزی، که دلیل حذفم رو پرسیده بود، شرایط تراوین ایران (و سرورهای غیرایرانی که بازی کردم رو) توضیح دادم و با اینجا براش مقایسه کردم.
تراوینِ عادی، روال بازیش اصولا به یک شکله، اسپیدترایی که من میبینم، یه شکل دیگه:
تراوین شما یک اکانت درست میکنی، باید بشینی پاش و وقت بذاری و لیست غارت درست کنی و مدیریتش کنی چون چیزی به اسم منبع نامحدود نیست.
اسپیدترا شما اکانت میسازی، مولتیها رو بالا میاری و بات رو ران میکنی و واحدها رو میذاری زیر غارت اتوماتیک تا مولتیها به حد نساب برسند، بعد پیش به سوری غارتِ میلیونی تا انتهای سرور.
تو تراوین جنگهای زودهنگام با دور و وریهات داری و تلاش میکنی فارم نشی و حمله کانتر میکنی و رو غارتت حساسیت به خرج میدی که الکی نیرو از دست ندی. کلی میزنی و میخوری و طرح میزنی و پلنِ زودهنگام میریزی که معمولا نمکِ خودش رو داره و جذاب میکنه اوایل بازی رو.
تو اسپیدتراشما یا همسایه کناریت، خودِ «آتیلا زودپز»عه که 18 سرور باهاش بازی کردی و همین الآن تو تلگرام بهت مسیج زده، که خب طبعا نمیتونی بهش حمله کنی، یا یه دهکده جدید ایجاد شده که تا میای با ذوق و شوق یه دور بهش حمله کنی، سریع از آتیلا زودپز یه پیغام دیگه تو تلگرامت میاد، چون در واقع مولتیِ اونو زدی :)))) تجربه شخصیِ خود من، تو 45 روز بازی تو اسپیددترا، یک بار حمله شدن بهم بود که اونم ماجرای زده شدنم توسط شمال شرقیها بود.
تو تراوین، چند هفته بعد، اتحادها تشکیل میشند. اصولا، کلا، کم پیش میومد در تراوین ایران (و حتی سرورهای خارجیِ امروز) که یک ربع بازی کاملا هماهنگ بیاد. شما مدت نسبتا کوتاهی بعد از تثبیت اکانت و اتحادت، باید بزنی سر و کله اتحادهای بغلی تا اتحاد خودت برنده بشه و ربعت رو یکدست کنی. اینم خودش پلن و برنامهریزی و کارِ گروهی و همفکریِ هجومی و دفاعی میخواد. این هیجان دوم.
تو اسپیدترا، خودتی و همتیمیهای قدیمیت. لیدر و پلنر و لانچر و دف-کورد و دفساز و هجومی-باز و غارتزن و شوگرِ ربع هم همه از قبل مشخصن.
تو تراوین، میری برای کتیبه و جنگهای کتیبهای بین ارعاب (/ربعها؟ رابعین؟ اربعین؟ ربعون؟) و کمکم شاید به متا و انتخابهای سیاسیت فکر کنی.
تو اسپیدترا، شما عملا لازم نیست دست به سیاه سفید خاصی بزنی تا کتیبه. یا اگه شانس بیاری، تا وقتی که یکی بهانه بده دست ربعت که یه اعلام جنگ کنی. که اونم باز اعلام جنگ نمیکنی چون ربعهایی که درگیر جنگ نیستند ممکنه زیادی قوی شن. (بعد تو این کمبودِ آپشنهای سیاسی، یک ربع بازیه که سر نخواستنِ متابندی با لیدرهاشون دعواست علنا :))) یعنی جریان یا 3 به 1 باید بشه، که خب همین سرور 3ربعیه الآن! یا یکی از 3 ربع دیگه باید جام زهر رو سربکشه و با آواتارشون دست دوستی بده. که چیزی که من شنیدم و میبینم، لا حانَ حینُک، هَیهاتَ! غُرّی غَیری!)
و نهایتا، تو تراوین یه سری ریزهکاریهای از-بیرون-کم-اهمیت که به بازی آدم هدف میدن و نمیذارن حوصلهت سر بره این وسط هست، مثل لو نرفتن دهکده همر نان-کپ، که مثلا نمیتونی بیمهابا باهاش غارت کنی چون لو میره، یا نمیتونی پاپش رو زیادی بالا بیاری چون لو میره، یا مثلا مدیریت گندم خودت، یا چالش واسه هماهنگی دفاعِ محدود و بعضا انتخابِ نقاط استراتژیکتر و مهمتر برای دفاع، یا غارت بهینه تو یه ربع فعال و غیره، که بازم باعث میشه «فرد» و «افراد» و نه «بات» و «باتها» پویا بمونند و از یکنواختی در امان!
که تو اسپیدترا، چون منابع و دفاع تا حد خیلی زیادی نامحدودن، شما هر فیدرت یه همره تقریبا، همسایه هم «تیمور مفتبر»عه که هفتهی سوم بازی، چهل و دو و نیم میلیون دفاع کارآزموده ساخته. همین امروز با ایلیا حرفش بود، که چطور شد که من بعد از چیفِ این دهکده آخریم، یه گردان دهکده همر از هر چهار ربع دیدم که دارن راست راست وسطِ روزِ روشن، غارتش میکنند.
همهی این مراحلِ عادی تو تراوین هستند که بازی رو تبدیل به «بازی» میکنند. سوالم اینه که گیریم سرور جدید ایجاد شد و هر 4 ربع هم کامل اومدند (که الآن دیدم محسن همین بالا این قضیه رو منتفی دونست). ولی تو سرور جدید هم، 45 روز اول، قراره همین حرکت این سرور رو تَکرار کنیم؟
حالا پیشنهاد من برای فرار از این وضعیت و بالا بردن ضریب سرگرمی چیه؟ (پیشاپیش عذرخواهی میکنم که رک عرض میکنم!)
- آقا سرورِ 3 نژاده پیدا کنیم، جمع کنید بریم دات کام. یه سرور بیاید سوباسا و کاکرو و واکی و ایشیزاکی، کنار هم بشینیم، یه ربع بازی رو کامل قرق کنیم، بدون مولتی و منابع و گلد و دفساز نامحدود، بازی کنیم عشق کنیم!
- اگه با پیشنهاد بالا موافقید یا حداقل جذاب به نظر رسید، خب چه کاریه گند بزنیم تو زحمتهای مدیریت اسپیدترا؟ :)))) همینجا از مدیریت درخواست میکنیم سرور بعدی رو 3 نژاده ران کنه، خودمون/خودتون/خودشون/خود ایشان، بیاید تراوین واقعی بازی کنید و لذتش رو ببرید!
- سرور بعدی، سه ساید فعلی این بازی، بیخیالِ شمال شرق و گذشته و حرکاتِ افراد و لیدرهای خاص بشید و اجازه بدید دیپلماسیِ اون سرور، از صفر و بدون پیشزمینه آغاز بشه.
- شمال شرقِ این سرور، راست و حسینی بیان و اعلام برائت کنند از یکی دو لیدرشون که خودشون و خودهاشون میدونند بقیه ربعها به خاطرشون دستِ متا سمت این تیم دراز نمیکنند. حیفه به خدا تیم 40، 50 نفره، به خاطر نهایت 5 نفر، از رو اول تو لیستِ سیاهِ دیپلماسیِ بقیه باشند.
- اگه مدیریت سایت ترتیبی داد که تعداد مولتی و قدرتِ بات محدود بشه، نیاید تهدید کنید که نمیاید یا کامل نمیاید!
یا
میتونیم بشینیم همین سرور رو، هر چند کِسِلآور و خسته کننده، با بیمیلی تموم کنیم. و سرور بعد هم روال همین سرور رو ادامه بدیم. چون انجام مکررِ یک کار، ممکنه یه روزی، یه جایی، نتجیهی متفاوت بده!
ببخشید طولانی شد.
--